Kracht van sport inzetten om leerlingen over moeilijke dingen te laten praten

Hoe kun je na een tegenslag sterker terugkomen? Eerstejaars leerlingen van de sportklassen op het Martinuscollege in Grootebroek krijgen die vraag op dinsdag 6 december beantwoord door topjudoka Roy Meyer.

In het kader van Project Comeback – een initiatief van Barbara Barend en haar bedrijf Helden Media – gaat een aantal Nederlandse topsporters langs op scholen in heel Nederland om jongeren na de coronacrisis te motiveren en te inspireren. Door hun verhaal te vertellen, zo is de gedachte, kunnen ze deze doelgroep ertoe aanzetten om zelf over hun worstelingen en tegenslagen te praten.

„Van topsporters zien we vaak het succes in de vorm van medailles en goede prestaties”, vertelt Maurijn de Wit, leraar lichamelijke opvoeding en coördinator van de sportklassen op de school in Grootebroek. „Maar ook zij hebben te maken met tegenslagen en het omgaan met verlies en falen. Het is mooi om de kracht van sport in te zetten om leerlingen te motiveren en aan te moedigen moeilijke dingen bespreekbaar te maken.”

Op het Martinuscollege komt Roy Meyer op bezoek. Deze 31-jarige judoka werd vorige maand vijfde op het WK in Tasjkent en hoopt Nederland – na zijn deelname in Rio de Janeiro in 2016 – over twee jaar opnieuw te mogen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. Meyer, die twee keer derde van de wereld werd in de gewichtsklasse boven de 100 kilogram, zal tijdens het eerste deel van het project zijn verhaal delen. Hij vertelt over zijn ervaringen in de topsport, maar ook over zijn moeilijk jeugd. Voor de leerlingen is er heel veel ruimte om vragen te stellen en echt met de topsporter in gesprek te gaan. Het tweede onderdeel van het project zijn sessies met een coach van StreetPro, die verder zal praten met de leerlingen.

Foto: © Margot Brakel
Bron: Noord-Holland’s Dagblad

Menu

Contact

E-mail:
info@projectcomeback.nl

Adres:
Dreef 48
2012 HS Haarlem