Arnhem wil Project Comeback zelf vervolg gaan geven

De gemeente Arnhem wil Project Comeback zelf een vervolg geven. Comeback streek dinsdagmiddag met de topsporters Enrico Lacruz en Anouk Vetter neer bij de Arnhemse vmbo-school ’t Venster. Binnen dat project proberen sporters jongeren te motiveren na coronatijd sterker terug te komen.

,,Het haakt fantastisch aan bij ons project Arnhem-Oost”, zegt Félice Bracco Gartner van dat project in de wijken Presikhaaf, Geitenkamp, Klarendal, Arnhemse Broek en Malburgen. Dat gaat om een langetermijnproject met de focus op jongeren. Doel is de leefbaarheid in die wijken te verbeteren en jongeren zich goed te laten ontwikkelen tot wie ze kunnen zijn. Maar van dit project is niet direct concreet iets te zien, zegt zij. “Project Comeback is meer tastbaar.”

De gemeente Arnhem wil kijken of in samenwerking met bijvoorbeeld Vitesse Betrokken, Presikhaaf University en Papendal een eigen vervolg mogelijk is. ,,Dat kan met topsporters, maar ook met cultuur, met livemuziek. Het hoeft niet per se op een school. Het kan ook bij Vitesse of in een park”, zegt Bracco Gartner.

De Arnhemse olympische bokser Enrico Lacruz die de scholieren van ’t Venster dinsdag bokstraining gaf, vindt ook dat zoiets als Project Comeback met enige regelmaat moet terugkeren voor het gewenste effect bij jongeren. ,,Dat hoeft niet altijd met mij te zijn, maar zo’n motivatiesessie moet worden herhaald om goed te landen.”

Zevenkampster Anouk Vetter is al blij als ze met haar verhaal voor Project Comeback één van de dertig vmbo-scholieren heeft weten te raken. ,,Liever meer, maar als er al een durft te dromen en grote doelen stelt, is dat grandioos.”

Foto: © Rolf Hensel
Bron: Gelderlander

Menu

Contact

E-mail:
info@projectcomeback.nl

Adres:
Dreef 48
2012 HS Haarlem