Topsporters delen hun ervaringen om jongeren sterker te maken

Topsporters Gregory Sedoc en Worthy de Jong deelden dinsdag hun verhaal met jongeren van het MBO Rijnland en het SWV De Delta. Ze wilden hen inspireren en sterker uit de coronacrisis laten komen. Het is onderdeel van Project Comeback. “Do you have that dog in you?”, vraagt Sedoc aan de jongeren.

“Project Comeback is gericht op jongeren tussen de 13 en 24 jaar. Zij hebben het erg zwaar gehad in de coronacrisis en wij van Project Comeback willen dat jongeren blijven dromen over hun toekomst, ondanks de tegenslagen die ze gehad hebben”, legt Amber Ronner, host van Project Comeback uit.

Om het welzijn van jongeren te verbeteren en hen te inspireren, delen Nederlandse topsporters hun verhaal. “Topsporters weten als geen ander om te gaan met tegenslagen, omdat zij altijd een doel voor ogen hebben en de beste willen zijn in hun sport”, zegt Ronner met overtuiging.

Vragen stellen
Voormalig topsporter Sedoc was dinsdag op het MBO-Rijnland aanwezig, omdat hij het belangrijk vindt om zijn verhaal te delen met jongeren. “Mensen zien vaak alleen mijn succes, zoals mijn topsportcarrière en mijn succes op televisie. Zij zien niet de andere kant van het verhaal, waarin ik een moeilijke weg heb bewandeld. Ik vind het belangrijk om dat met jongeren te delen.”

Niet opgeven
Nadat Sedoc zijn ervaringen had gedeeld, gingen de leerlingen met die informatie naar zichzelf kijken. Daarbij kregen ze hulp van coaches Ivolaine de Nobrega en Nikki Sinnige van stichting Streetpro. “Ik hoop dat het de jongeren inspireert en ook motiveert om niet op te geven”, zei Ronner tot slot.

Foto: Mandana Sotodeh
Bron: Sleutelstad

Menu

Contact

E-mail:
info@projectcomeback.nl

Adres:
Dreef 48
2012 HS Haarlem