Nieuwsbrief november 2022

Project Comeback zet Nederlandse topsporters in op scholen om jongeren te helpen met mentale problemen. Sporters hebben de wil om door te gaan, voorbij aan (mentale) tegenslagen. Aan de hand van topsportverhalen geven wij de jongeren een zetje in de rug op het gebied van mentaal welzijn en weerbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met lokale partijen en partners als gemeenten, jongerenwerk en welzijnsorganisaties.

Nieuwsgierig naar wat we de afgelopen tijd gedaan hebben? Lees dan verder.

In Harlingen zijn we gestart met een nieuw concept binnen Project Comeback: de Meetup. Samen met meervoudig Olympisch kampioen schaatsen Ireen Wüst hebben we aan het begin van het schooljaar het RSG Simon Vestdijk in Harlingen bezocht. Hier vertelde Ireen over haar succesvolle carrière: de weg naar succes, het omgaan met tegenslagen en de wil om te winnen. Daar blijft het niet bij. In januari gaan we met onder andere Ireen Wüst terug naar Harlingen en organiseren we tien sessies voor verschillende klassen op de school. Over Project Comeback zegt Ireen:

“Heel veel jongeren hebben last gehad van corona, je merkt dat ze daar tegen allerlei dingen aanlopen. Sociaal en op school. We willen ze een steuntje in de rug geven, dat je hulp kan vragen.” – Ireen Wüst

Gemeente Hilversum van start met Project Comeback

In samenwerking met de Gemeente Hilversum en haar jongerencoaches gaan we de komende tijd vier sessies organiseren. De gemeente Hilversum biedt dit aan op verschillende scholen in de gemeente om de jongeren daar te inspireren en motiveren. Vorige week hebben we de eerste sessie afgetrapt met voormalig voetballer Michel Vorm. Deze sessie werd door de jongeren beoordeeld met een 8.4 gemiddeld. We kijken uit naar de sessies met judoka Roy Meyer en voormalig zaalvoetballer Zaid El Morabiti! Na afloop van de sessies bieden de jongerencoaches op de scholen, mogelijkheden aan voor coaching sessies, hulpverlening trajecten en activiteitenaanbod om samen te werken aan mentale weerbaarheid.

“Voor zowel de klas als voor mij was het een hele gave ervaring. Het was voor de leerlingen gaaf om in contact te komen met een topsporter. Maar wat ik het mooiste vond was de betrokkenheid en het contact van Michel Vorm met de leerlingen. De coach die daarna het woord kreeg was ook heel betrokken en goed met de groep bezig. Ik ben benieuwd naar de volgende twee bijeenkomsten met de coach!” – Yannick Peet (mentor)

Gemeente Amersfoort maakt sessies mogelijk door lokale samenwerking

Op het MBO Amersfoort zijn er twee sessies georganiseerd die tot stand zijn gekomen door een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort, Family Factor, 3×3 Unites en MIND. Onder leiding van host Amber Roner vertelde voormalig top basketballer Bas Rozendaal zijn indrukwekkende verhaal, onder andere over zijn tijd in Amerika:

“Het is on-Nederlands om uit te spreken dat je ergens trots op bent. Maar in Amerika heb ik geleerd dat je best hardop mag uitspreken als je ergens trots op bent, pas dan voel je het echt.” – Bas Rozendaal

Bas heeft met de leerlingen gesproken over motivatie en doorzettingsvermogen. De leerlingen vonden het verhaal van Bas inspirerend en hebben er lessen uitgehaald:

“Ik heb geleerd dat als ik doorzet ik mijn dromen kan bereiken” – Leerling MBO Amersfoort

EuroParcs maakt diverse sessies in Nederland mogelijk

Ook EuroParcs is enthousiast over Project Comeback. De aanbieder van vakantieparken heeft reeds een sessie mogelijk gemaakt op het van Haestrecht College in Kaatsheuvel waar voormalig topbokser haar verhaal over omgaan met tegenslagen deelde. EuroParcs was enthousiast over Project Comeback en gaat de komende tijd meer sessies mogelijk maken in Nederland.

“We ondersteunen het initiatief van Helden van harte om jongeren in contact te brengen met topsporters waar ze bewondering voor hebben. Door te leren van hun ervaringen en motivatie ondervinden ze hopelijk een positieve stimulans op hun toekomstige maatschappelijke pad.” – Andries Bruil (directeur EuroParcs)

Meer informatie over Project Comeback of benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op via info@projectcomeback.nl

Menu

Contact

E-mail:
info@projectcomeback.nl

Adres:
Dreef 48
2012 HS Haarlem