Olympische medaillewinnaar voor de klas op Den Hulster

Leerlingen van Den Hulster krijgen deze week les van topsporters als voetballer Eljero Elia of judoka Sanne van Dijke. De topsporters hopen zo het welzijn van de jongeren een boost te geven.

De topsporters gaan namens Project Comeback in gesprek over mentale gezondheid met de leerlingen van Den Hulster. Vandaag was de eer aan judoka Sanne van Dijke, zij won op de Spelen in Tokio nog een bronzen medaille. Voor haar is het vooral belangrijk om het taboe te doorbreken dat rust op praten over mentale gezondheid. ‘Ik weet als topsporter gewoon hoe belangrijk mentale gezondheid is. Ik vind het bijzonder om deze lessen te geven en hoop zo de jeugd te kunnen helpen.’

Nodig

College Den Hulster is blij met de projectweek op school. ‘We hebben de afgelopen tijd gemerkt dat het bespreekbaar maken van dit onderwerp alleen maar belangrijker is geworden. We voeren veel gesprekken met onze leerlingen en zien en merken dat mentale problemen door corona zijn toegenomen’, zegt organisator Sander Huijs. ‘Het is daarom goed om te zien dat leerlingen deze week openlijk over hun gevoelens kunnen praten.

Vertrouwd

Tegenwoordig speelt sociale media een grote rol in het leven van jeugd. Het maakt het minder makkelijk om te praten over je gevoelens, ook al is dat juist belangrijk. De scholieren waren daarom blij dat ze zich deze week in vertrouwde sfeer open konden stellen. ‘Dat is natuurlijk heel erg fijn. Ik denk dat veel van ons niet heel open zijn over onze problemen’, zegt een van de leerlingen.

Menu

Contact

E-mail:
info@projectcomeback.nl

Adres:
Dreef 48
2012 HS Haarlem