VIDEO: Ireen Wüst opent schooljaar Simon Vestdijk: “Er ontstaan soms heftige dingen”

Ireen Wüst opent schooljaar Simon Vestdijk

Het nieuwe schooljaar van RSG Simon Vestdijk in Harlingen werd woensdag ingeluid door Ireen Wüst en Barbara Barend. Ze kwamen de leerlingen inspireren en vooral een steuntje in de rug geven.

“Super leuk om de dag hier te beginnen, allemaal enthousiaste leerlingen”, vertelt Wüst. Na haar uiterst succesvolle schaatscarrière, werkt ze nu mee aan Project Comeback.

“We gaan met topsporters het hele land door”, verteld initiatiefnemer Barbara Barend. “In klassen of één-op-één met leerlingen, om ze een steuntje in de rug te geven.” De sporters vertellen scholieren over hun eigen tegenslagen.

Tegenslagen die ze kunnen vertalen naar hun eigen leven. “Heel veel jongeren hebben last gehad van corona, je merkt dat ze daar tegen allerlei dingen aanlopen”, zegt Wüst. “Sociaal of op school. We willen een steuntje in te rug geven, dat je hulp kan vragen.”

Leien dakje
Ze is daar zelf een goed voorbeeld van, vertelt ze. “Met mijn carrière lijkt het alleen van een leien dakje te gaan. Maar net als ieder mens heb ik er ook mee te maken. Misschien kan het helpen dat ik kwetsbaar ben, dat het erkenning geeft.”

Volgens Barend hebben de bezoeken van topsporters veel impact. “Ireen vertelde over het overlijden van een vriendin. Doe je dat in een klas, dan vertellen leerlingen ineens dingen die ze nog nooit verteld hebben. Er ontstaan soms hele heftige dingen, maar dat willen we bespreekbaar maken.”

Foto: Lennard Geerts
Bron: Omroep Zilt

Menu

Contact

E-mail:
info@projectcomeback.nl

Adres:
Dreef 48
2012 HS Haarlem