Ireen Wüst opent schooljaar in Harlingen

Meervoudig olympisch kampioen Ireen Wüst

HARLINGEN – Meervoudig olympisch kampioen Ireen Wüst opent het nieuwe schooljaar op de RSG Simon Vestdijk in Harlingen.

Op woensdag 31 augustus gaat de oud-schaatsster in een zogenaamde Meetup met Barbara Barend en de schooldirectie in gesprek over de start van het schoolseizoen. De Meetup is onderdeel van Project Comeback, een initiatief van Helden en is voor alle leerlingen van de RSG Simon Vestdijk.

In deze Meetup staat de ideale voorbereiding op een nieuw schooljaar centraal. Er wordt besproken waar leerlingen tegenaan kunnen lopen in het schooljaar en waar zij binnen de school terecht kunnen voor mentale ondersteuning of hulp.

De Meetup maakt onderdeel uit van Project Comeback. De missie van Project Comeback is om ervoor te zorgen dat Nederland in 2040 een generatie heeft ‘afgeleverd’ die tegenslag overwonnen heeft, en waar met jaloezie en inspiratie naar gekeken wordt. Met een team van experts op het gebied van jongerencoaching biedt Comeback activiteiten aan voor jongeren tussen de 13-24 jaar.

Deze activiteiten zijn gericht op het verbeteren van het welzijn van jongeren en hebben betrekking op de volgende thema’s: persoonlijk, werk & opleiding, sociale contacten, lichamelijke en mentale gezondheid en de kracht van sport en bewegen hierin. Door het hele land hebben het afgelopen jaar sessies plaatsgevonden met medewerking van sporters als Virgil van Dijk, Anouk Vetter, Stefan de Vrij, Roy Meyer, Shanice van de Sanden, Eljero Elia en Enrico la Cruz.

“We wensen onze leerlingen een fantastisch en leerzaam schooljaar. Wat is er mooier dan het schooljaar inspirerend starten met Ireen Wüst!”, aldus Geu Luik, teamleider op de RSG Simon Vestdijk.

Ook Barbara Barend, initiatiefnemer namens Helden, is enthousiast. “Ik heb met lede ogen aangezien hoe moeilijk onze jongeren het in de afgelopen jaren hebben gehad. Helaas wijzen veel publicaties en onderzoeken uit dat het hun mentale gesteldheid erop achteruit is gegaan. Oud- topsporters kunnen jongeren raken met hun open en eerlijke verhalen. Zij weten als geen ander hoe het is om een ‘Comeback’ te maken. De interactie tussen jongeren en deze topsporters brengt echt iets teweeg en zet veel jongeren positief in beweging. Momenteel hebben we een aantal mooie namen en gemeenten aan ons kunnen binden, maar wij zullen ons de komende tijd ook richten op het aanhaken van nieuwe partners zoals gemeenten, centrale overheden, scholen en het bedrijfsleven.”

Foto: Helden/John Kramer.
Bron: Harlingenboeit

Menu

Contact

E-mail:
info@projectcomeback.nl

Adres:
Dreef 48
2012 HS Haarlem